Actie energietoeslag

Teken de petitie! Ook studenten moeten recht krijgen op de energietoeslag

De petitieZet jouw handtekening onder de petitie voor energietoeslag voor studenten!Klik hier om de petitie te tekenen

Keer op keer hebben studenten het moeilijk, bijbaantjes voor minder dan het minimumloon, het leenstelsel en het gebrek aan compensatie, de wooncrisis en ga zo maar door. Nu worden studenten ook nog eens uitgesloten van de energietoeslag, waardoor we nog dieper de schulden in gejaagd worden. Hoewel studenten al meerdere keren bij de gelijk hebben gekregen dat het uitsluiten van studenten niet mag, blijft het kabinet volhouden dat studenten uitgesloten moeten worden van de energietoeslag. Dat moet afgelopen zijn. We kunnen niet nog een halfjaar wachten totdat in Groningen ook rechtszaken gevoerd zijn. We zitten nú in de kou! 

Het kabinet, met de zogenaamde ‘studentenpartij’ D66 erin, laat studenten keihard vallen. Zij móeten de portemonnee trekken zodat ook studenten energietoeslag kunnen krijgen, maar totdat dit rechtse kabinet over de brug komt moet de gemeente Groningen het goede voorbeeld geven. Vroeg of laat veegt ook hier de rechter het beleid van tafel. Wij vinden dat zeker stad als Groningen moet laten zien hoe het hoort, hoe je fatsoenlijk omgaat met mensen en met uitspraken van de rechter. En dat kan: Nijmegen, Zwolle, Tilburg en veel andere studentensteden keren al energietoeslag uit aan studenten. 

Maar als we boos tegen onze vrienden, studie- en huisgenoten blijven klagen gaat er niks veranderen. Daarom moeten we van ons laten horen, en daarom moeten we in actie komen. Met het leenstelsel is het gelukt, en hebben studenten het samen voor elkaar gekregen dat die schuldenfabriek wordt afgeschaft. Nu zorgen we samen dat ook studenten de winter door kunnen komen. Samen laten we zien wat ‘nieuw leiderschap’ écht is.

Teken daarom de petitie, en doe mee. Help met flyeren, verspreid de petitie, help met actievoeren. Energietoeslag voor studenten kan, áls we samen in actie komen.

Wij eisen dat:

  1. De gemeente Groningen stopt met de uitsluiting van studenten voor de energietoeslag. De energietoeslag is voor iedereen met een laag inkomen.
  2. Het Ministerie van Financiën met geld over de brug komt, zodat gemeenten niet voor miljoenen gedupeerd worden door slecht beleid vanuit de landelijke overheid.

De petitie dienen we in bij de gemeenteraad als burgergendering, zodat de gemeenteraad het over ons móet hebben. Hieronder vind je de downloads voor het promotie materiaal. hierin staan berichten die jij direct kunt delen via Whatsapp, Instagram, Facebook en je stories. Deel dit met al je vrienden, familie en kennissen, alleen zo kunnen we samen wat veranderen!

Downloads
Jonge Socialisten in de PvdA