Doei doei

Lieve lieve leden,

 

Met genoegen heb ik de afgelopen twee jaar voorzitter mogen zijn van de mooiste afdeling van Nederland. In de afgelopen drie jaar (voor mijn voorzitterschap als penny) heb ik veel mogen lachen, drinken en kritiek mogen uitten.

De afgelopen anderhalf jaar in de Coroningsperiode hebben mijn twee jaar als voorzitter getekend. Zo heb ik maanden lang samen met Fleurtje en Rosemary op het pand gewerkt/gestudeerd/campagne gevoerd. Iets waar ik hen intens dankbaar voor ben, want thuiswerken in mijn eentje was nooit wat geworden. We hebben de avondklok meegemaakt, sprintend naar huis om nog net vóór 21:00 thuis te zijn. We hebben een avond doorgehaald, om pas om 4:30 weg te gaan om te gaan slapen. Kortom, een vreemd maar voor mij wel echt prachtig jaar.

We hebben ook een jaar gekend van opbouwende kritiek. Op organen binnen, maar ook buiten de JS. Zo hebben wij geprobeerd deze vereniging een stukje beter te maken en moedig ik mijn beoogd opvolger, Fleurtje, aan dit door te zetten. Maar niet alleen Fleur, ook Rolf zijn mening, en indirect ook die van ons, mag hij inzetten  om de vereniging te herorganiseren. Ook hem wens ik veel succes en plezier toe! Rosemary blijft nog een jaartje hangen, kan ook niet anders, de traditie van drie jaar in het bestuur zitten moet natuurlijk doorgezet worden. Thijs gaat zich lekker uitleven in het gewest van Groningen, een vernieuwd jonger bestuur waar hij zeker zijn stempel op kan drukken.

Maar ook hebben wij samen met andere partijen het Klimaatalarm 2021 georganiseerd in Groningen. Met 1.000 mensen op de Vismarkt midden in de lockdown. We hebben opruimacties georganiseerd, met 15.000 mensen tegen de woningmarkt geprotesteerd, het Academiegebouw bezet met SOS en dakloze internationals een huis geboden. Een betekenisvol jaar dus.

Lieve Fleurtje, Rosemary, Thijsje en Hidding; bedankt voor een prachtig jaar!

 

Liefs Lise

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA