Jonge Socialisten: Seksistische afschildering studentes verachtelijk

Verwerpelijk en uiterst onsmakelijk. Met die woorden reageren de Jonge Socialisten in Groningen vandaag op het uitkomen van Vindicats zogenaamde ‘Oprechte Almanak 2016,’ waarover een artikel gepubliceerd werd op ‘Sikkom’. In het genoemde alternatief op Vindicats reguliere jaarboek worden 23 bij Vindicat aangesloten studentes afgebeeld. Daarnaast worden hun namen, adresgegevens en telefoonnummers aangeboden. Benamingen die zij hierbij onder andere krijgen zijn ‘gore wijven,’ en ‘hete herten.’

Volgens de Jonge Socialisten is de inhoud van de bundel volledig verwerpelijk. Het is niet de eerste keer dat zij vrouwonvriendelijke verhalen horen uit de richting van Groningens oudste studentenvereniging, stellen zij.                    

“Vrouwen worden in deze zogenaamde ‘Oprechte Almanak’ onvrijwillig als een gebruikt, gemakkelijk verkrijgbaar vleesobject afgebeeld. Het is misselijkmakend seksisme van de hoogste gradatie en iets dat op geen enkele manier thuishoort in het Groningse studentenleven, laat staan op het internet,” stelt voorzitter Rico Tjepkema.

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA