Jonge Socialisten verlangen Jeugdwerkgarantieplan met Sinterklaasactie

Vandaag zetten de Jonge Socialisten Groningen hun schoenen bij het Provinciehuis. Met deze Sinterklaasactie vragen zij aandacht voor de jeugdwerkloosheid in Groningen, maar ook in Nederland en Europa. Op het verlanglijstje van de Jonge Socialisten staan meer investeringen in werkgelegenheid voor jongeren, opleidingen die goed aansluiten op hun toekomstige werk en een volwassen loon voor alle volwassen jongeren.

“Werk is de leidraad in het leven van mensen, zeker voor jongeren. Het verschaft inkomen en is daarmee een eerste levensbehoefte. In Groningen zijn veel jongeren nog zoekende naar die leidraad, meer dan in Nederland gemiddeld het geval is. Het is tijd dat zij hem vinden en als Sinterklaas het niet doet, is het aan de politiek om hen daarbij te helpen,” zegt voorzitter Rico Tjepkema van de Jonge Socialisten Groningen.

“Als we jongeren een toekomst willen geven, dan moet het Europese Jeugdwerkgarantieplan echt worden uitgebreid,” vindt Tjepkema. De Jonge Socialisten plaatsen hun schoenen niet alleen in Groningen, maar  door heel Nederland om aandacht te vragen voor de te hoge jeugdwerkloosheid in Europa. De Jonge Socialisten vinden dat het Europese jeugdwerkgarantieplan verder moet worden uitgebreid: zodat jongeren zich kunnen ontwikkelen en zodat ze kunnen werken aan hun toekomst. Verder vragen zij jongeren zelf wat er op hun verlanglijstjes zou staan.

 

Minister Lodewijk Asscher  steunt de guerrilla-Sinterklaasactie en zet zijn schoen vandaag ook: “De jeugdwerkloosheid is op het laagste punt sinds vijf jaar tijd. Maar dat betekent niet dat we er al zijn. Geen jongere verdient het om aan de kant te staan. Ik wil daarom de carrières van jongeren een kick start geven. Bijvoorbeeld door afspraken te maken met werkgevers, door jongeren beter te laten nadenken over hun studiekeuze, en door vraag en aanbod beter op elkaar aan te laten sluiten. Migrantenjongeren verdienen daarbij nog wat extra aandacht. Ze hebben vaak de juiste papieren, maar botsen geregeld op tegen een muur van vooroordelen. Daarom wil ik de discriminatie en negatieve beeldvorming van migrantenjongeren hard aanpakken.”

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA