Jonge Socialisten verontwaardigd over weigering daklozen bij Albert Heijn

De Jonge Socialisten in de stad zijn verontwaardigd over de manier waarop de Albert Heijn op de Vismarkt omgaat met daklozen. Dat zeggen ze vandaag. De jongeren hebben uit bronnen vernomen dat er discriminatie plaatsvindt onder bezoekers van de supermarkt.

Dakloze inwoners van de stad die plaatsnemen nabij de supermarkt, worden naar buiten gestuurd als ze de supermarkt bezoeken. Ook als ze bereid zijn te betalen voor hun boodschappen. Winkelbezoekers die met de daklozen naar binnen gaan om iets voor ze te halen, krijgen te horen dat ze niet welkom zijn. “Onacceptabel,” vindt voorzitter Rico Tjepkema. “Als iemand bereid is op reguliere wijze aankopen te doen in de winkel is het uitermate onrechtvaardig die persoon te weigeren op gronden van sociale stand. Dat is discriminerend en puur gebaseerd op vooroordelen.”

De jongerenorganisatie hield zich eerder al bezig met het welzijn van daklozen in de stad. Onlangs overhandigden ze een notitie aan wethouder Van der Schaaf over een andere manier van huisvesting van de groep stadjers. Dat daklozen daarom meer dan eens op een dergelijke manier behandeld worden door het supermarktpersoneel gaat ze aan het hart. “Niemand verdient dat, laat staan iemand die op straat leeft en het daarom al extra zwaar heeft,” aldus Tjepkema.

In een gesprek met de jongeren ontkende het winkelpersoneel dat daklozen op deze manier behandeld worden. Volgens hen is iedereen welkom in de winkel, zolang ze bereid zijn te betalen.

 

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA