Kotszakjes voor Thierry Baudet

De Jonge Socialisten Groningen hebben gisteren kotszakjes uitgedeeld voor de ingang van het Groninger Forum. Hierbij wilden ze de bezoekers van het Forum op de hoogte stellen van de misselijkmakende uitspraken van Thierry Baudet, die op het zakje afgebeeld stonden. Samen met Frank Ankersmit ging Baudet gisteren in het Groninger Forum in debat over de ideeën van Forum voor Democratie, waarmee hij in 2018 wenst mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

‘De uitspraken van Baudet zijn dusdanig vrouwonterend en zelf verheerlijkend, dat we graag aandacht vragen voor de waanzin die achter ze schuilgaat. Mocht men dat inzien, dan kan zo’n zakje nogal eens van pas komen tijdens een twee uur durend debat,’ stelt voorzitter Rico Tjepkema.

Vele omstanders formuleerden, net als de JOVD Groningen, dat met de actie de vrijheid van meningsuiting niet gerespecteerd wordt. De uitdelers zouden Baudet de mond willen snoeren en daarmee de vrijheid van meningsuiting tekort doen. De actievoerders geven echter aan dat dit niet het doel is van hun actie. Zij delen de gedachte dat de uitspraken van Baudet beschermd zijn door vrijheid van meningsuiting. Desondanks willen ze uiteenzetten dat uitspraken als die van Baudet egocentrisch en vrouwonterend zijn.

‘Met onze actie tornen wij op geen enkele manier aan het grondwettelijk recht op vrijheid van meningsuiting. Het is een recht waar we trots op mogen zijn en wat we allemaal veelvuldig mogen gebruiken. Dat geldt voor Baudet, maar ook voor ons, zoals we bij deze actie ook weer laten zien,’ aldus Tjepkema.

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA