Oekraïense homo’s mogen toch ook gewoon trouwen?

12932884_1778643539023244_7335051264917202457_n

Groningen, 31 maart 2016 – Op 1 april 2001 is het eerste homohuwelijk ter wereld gesloten in Amsterdam. Nu, 15 jaar later, vinden de Jonge Socialisten dat het tijd is voor het eerste homohuwelijk in Kiev.

Of Oekraïne in de voorzienbare toekomst ook werkelijk het huwelijk openstelt voor homoseksuelen valt nog te bezien, maar met het sluiten van dit verdrag zetten we samen met Oekraïne een stap in de goede richting. Daarom gaan de Jonge Socialisten de dag voor de volksraadpleging de straat om mensen te overtuigen VOOR te stemmen bij het Oekraïnereferendum op 6 april.

Voorzitter Rico Tjepkema: ‘Het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne is voornamelijk een handelsverdrag, maar omvat ook afspraken met betrekking tot het versterken van de democratie en mensenrechten in het laatstgenoemde land. Om dat laatste in het bijzonder staan wij pal achter het verdrag.’

Op de dag voor het referendum zullen de Jonge Socialisten onder andere te vinden zijn op het hoofdstation en op de Vismarkt. Met een rijk arsenaal aan campagnemateriaal zullen zij bij het Groningse publiek vol overtuiging pleiten voor het Oekraïne-verdrag.

“In Nederland is iedereen vrij en gelijk. Vrijheid en gelijkheid zijn waarden die we met z’n allen koesteren. In 2014 hebben de Oekraïners gestreden voor die waarden. Na zich ontdaan te hebben van een corrupte regering, is het tijd voor een nieuwe democratie die die waarden implementeert. Dat is waar wij de Oekraïners met dit verdrag een steuntje in de rug geven,’ aldus Tjepkema.

Auteur

Categorieën: Diversiteit & Emancipatie, Economie, Integratie, Internationale Politiek

Jonge Socialisten in de PvdA