(Oud bericht) Provinciebestuur moet werk maken van ambities!

2789702132

De Jonge Socialisten vinden dat het provinciebestuur haar beloftes niet nakomt. In het coalitieakkoord van april wordt met grote woorden gesproken. Ruim een half jaar na aanvang is er op een aantal cruciale dossiers weinig tot niets gebeurd. Teleurstellend, vinden de Jonge Socialisten.

 

Over gaswinning zegt de coalitie in hun akkoord bijvoorbeeld het volgende: ‘Wij willen de veiligheid en de leefbaarheid voor onze inwoners terug. Bij besluiten over de gaswinning stellen we te allen tijde de veiligheid van de inwoners voorop.’ Om hier aan bij te dragen zou de provincie zich naar eigen zeggen ‘hard opstellen tegenover het Rijk’.

 

‘Een half jaar later kunnen we echter vaststellen dat er van deze vooraf geïndiceerde daadkracht weinig te bekennen is.’ Vele Groningers wachten nog steeds, nu al maanden lang en misschien zelfs tevergeefs, op compensatie die nog lang niet in zicht is. ‘De ijzeren vuist der daadkracht die het provinciebestuur leek te tonen en die eerder zo hoopvol rondslingerde, lijkt uit het zicht verdwenen.’ Zo stelt voorzitter Reinder Reinders.

 

Windmolens waren een ander heet hangijzer. De coalitie beloofde in haar akkoord om ‘een meer geschikte locatie’ te zoeken. Wat betreft die voorkeurslocatie werd vol vertrouwen besloten om géén besluit te nemen. ‘Potsierlijk. Van te voren een grote mond dat je het allemaal beter gaat doen en dan helemaal niets doen. Wat ons betreft is er maar één ding slechter dan een slecht besluit, namelijk geen besluit.’ Aldus Reinders

 

Uit deze voorbeelden blijkt van het provinciebestuur weinig daadkracht. ‘Het lijkt er sterk op dat de coalitie niet écht durft te besturen’, stelt Reinders. ‘Het is natuurlijk te vroeg om van een mislukking te spreken, maar op basis van het coalitieakkoord, hadden wij trendbreuk verwacht.’

 

Het provinciebestuur moet haar beloftes nakomen. De provincie was een krachtig bestuur beloofd dat een breuk met het verleden zou bewerkstelligen. Dat daar vooralsnog weinig van te merken is, is een slechte zaak. De Jonge Socialisten Groningen roepen het provinciebestuur op om werk te maken van de ambities die bij aanvang van haar periode zijn afgekondigd. ‘Het is of dat, of toegeven dat het pluche toch wel erg lekker zit’.

 

Categorieën: Algemeen

Jonge Socialisten in de PvdA