Politieke jongerenorganisaties tegen demonstratie Pegida

De Groningse afdelingen van de politieke jongerenorganisaties PINK! (Partij voor de Dieren), de Jonge Democraten (D66) en de Jonge Socialisten (Partij van de Arbeid) spreken zich uit tegen de demonstratie die Pegida op 9 april in de stad wil organiseren. Ze geven aan het initiatief van Comité Groningen Tolerant, die een tegendemonstratie wil organiseren, te steunen.

“Een haatdemonstratie als deze is niet welkom in onze stad,” zegt Rico Tjepkema namens de politieke jongerenorganisaties. “Ze lossen bestaande problemen niet op en dragen slechts bij aan de ophopende aanwakkering van angst in onze maatschappij. Bevolkingsgroepen in de samenleving tegen elkaar opzetten is nooit de oplossing.”

De jongerenorganisaties staan open voor het in Nederland opvangen van die mensen die het echt nodig hebben. Daarbij gaat het om mannen, vrouwen en kinderen die vluchten voor geweld in hun eigen land en daarmee alles achterlaten wat ze lief is. Als een welvarend land is het onze taak zorg te dragen voor deze mensen en daarmee ons steentje bij te dragen aan het tegemoetkomen van de grootse vluchtelingenstroom sinds de Tweede Wereldoorlog, stellen ze.

“Vluchtelingen worden vaak aangewezen als zondebokken. Xenofobie wordt aangewakkerd door de reële problemen die mensen hebben op het gebied van bijvoorbeeld huisvesting en gezondheidszorg. Laten we in de politieke arena met elkaar in gesprek gaan om die problemen gezamenlijk op te lossen, in plaats van tegen elkaar te schreeuwen,” aldus Tjepkema.

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA