Sluiten bed-bad-broodopvang onmenselijk en contraproductief

De bed-bad-broodopvang die Groningen uitgeprocedeerde asielzoekers biedt moet blijven. Dat vinden de Jonge Socialisten in Groningen. Hiermee reageren ze op het standpunt dat de JOVD Groningen vandaag aannam. Zij stellen dat ze opvang zo snel mogelijk moet sluiten.

Volgens de PvdA-jongeren is het reine nonsens om te pretenderen dat een bed-bad-broodopvang als deze ingaat tegen het bieden van een veilige haven voor vluchtelingen, zoals de JOVD-jongeren stellen.

“Over het aantal vluchtelingen dat we in Groningen en Nederland opnemen kunnen we van mening verschillen. Bij uitgeprocedeerde asielzoekers die onder deze regeling vallen, gaat het echter om mensen die terug zullen moeten naar hun land van herkomst. Die mensen kun je niet op inhumane wijze op straat zetten, zij hebben de regeling nodig om in hun basisbehoeften te voorzien. Dat is van levensbelang. Hiernaast is het veel gemakkelijker om deze mensen te begeleiden om terug te gaan naar hun land van herkomst als je ze opvangt en daarmee op de radar houdt” zegt voorzitter Rico Tjepkema.

De Jonge Socialisten stellen dat Groningen juist dé plek is om deze opvang te arrangeren. Ze wijzen op de brede steun in de gemeenteraad en in de samenleving, zoals onlangs aangetoond werd bij de anti-Pegidademonstratie in de stad. “Uitzonderlijk treurig dat de JOVD deze signalen niet serieus neemt en laat liggen,” aldus Tjepkema.

Categorieën: Uncategorized

Jonge Socialisten in de PvdA