Over ons

Welkom bij de Jonge Socialisten (JS) Groningen! Voor ons is politiek niet alleen weggelegd voor mannen in pakken die in Den Haag de hele dag over dossiers keuvelen. In tegendeel! Politiek gaat over iedereen! De JS Groningen is er voor alle Groningse jongeren die interesse hebben in de wereld om hen heen, en die die het liefst van de linker kant bekijken.

Jong en links zijn is niets om je voor te schamen. Bij de JS Groningen kun je met een actieve groep gelijkgestemden bezig zijn met politieke inhoud. Daarnaast is het bij ons natuurlijk ook hartstikke gezellig, we blijven ook gewoon jong. We hebben iedere maand een aantal activiteiten over uiteenlopende onderwerpen, van de de zorg tot de relevantie van het koningshuis. Interesse? Bekijk dan onze agenda!

De Jonge Socialisten is een vereniging voor en door jongeren. Ook de besturen bestaan volledig uit jongeren, zowel op landelijk niveau als lokaal. Politiek zijn we onafhankelijk van PvdA. We bepalen dus zelf wat we vinden, ook als de partij het daar niet mee eens is. Doordat we wel gelieerd zijn aan de PvdA, kunnen we invloed uitoefenen op de koers van de partij. Dat doen we dan ook graag op de congressen en ledenraden van PvdA, en op de Algemene Ledenvergaderingen van de lokale afdeling Groningen.

Jonge Socialisten in de PvdA