Huidig bestuur

 

 

Profielen

Rico’s wieg staat in de Friese uithoek Dokkum, waar hij op zonnige dagen nog steeds graag zijn vrije tijd spendeert. Als 17-jarige scholier voegde hij zich bij de PvdA, waar hij actief werd als steunfractielid bij de gemeente waarin hij woonde, Tytsjerksteradiel. Na naar Groningen te zijn verhuisd om zijn studie International Relations & International Organization te volgen, ging hij vrijwel direct in het bestuur van de Jonge Socialisten Groningen. Als voorzitter zet hij zich in voor toepassing van de sociaaldemocratische waarden in de Groningse samenleving.

Profielen

Joanke van Helden werd in 1995 in het Groningse Stadskanaal geboren. Ze verhuisde weliswaar naar Friesland, maar Groningen hield altijd een plek in haar hart. Ze had altijd al sympathie voor de PvdA en JS en in 2015 werd ze lid.  Ze ging in Groningen Verloskunde studeren en na dat drie jaar gedaan te hebben was het tijd voor een jaar wat anders. En wat is er dan mooier dan je in die tijd ook te mogen inzetten voor een Sociaal Democratisch Groningen?

Profielen

Voor een leuke, mooie en gezellige stad heeft Julian altijd wel een plekje in zijn hart en laat Groningen nou net zo’n stad zijn. Maar Groningen heeft toch net een wat groter plekje in zijn hart verworven, want naast een leuke stad weerklinkt ook het linkse geluid van oudsher door de straten van Groningen.

Zowel met het hoofd als het hart is Julian ervan overtuigd dat iedereen, man of vrouw, homo of hetero, licht of donker bovenal mens is. En ongeacht waar je ook vandaan komt, wie je ook bent, ieder mens heeft recht op vrede vrijheid en gelijkheid.

Julian hoopt als Jonge Socialist vol passie deze linkse sociaaldemocratische waarden te mogen verkondigen zowel binnen als buiten Groningen.

Profielen

Henk-Jan Wondergem (18 september 1994) groeide op in het Gelderse dorpje Voorthuizen. Na het afmaken van zijn middelbare school in 2010 belandde hij na wat omzwervingen (een jaar als uitwisselingsstudent in de Verenigde Staten, een jaar HBO Bedrijfskunde in Ede en een jaar als matrijzenassembleur in Barneveld) in 2013 in Groningen, waar hij Internationaal en Europees Recht studeert. Henk-Jan is sinds 2012 lid van de PvdA en vind gelijke kansen voor iedereen belangrijk: ‘Als witte heteroseksuele man uit een warm nest heb ik mijn hele leven al de wind in de rug. Ik wil mijn steentje bijdragen om te zorgen dat iedereen die wind in de rug heef en dezelfde kansen krijgt als ik.’

Profielen

Veel met Groningen had Valentijn Tilder (20) niet. Hij werd geboren als Amsterdammer en heeft het grootste deel van zijn leven doorgebracht in Enkhuizen, waar mensen hem altijd “linkse hippie” noemden. Het eerste moment dat hij deze noordelijke stad betrad, was om zijn toekomstige huisgenoot te ontmoeten. Maar liefde komt vaak uit onverwachte hoeken. Valentijn viel als een blok voor Groningen. Waardoor? De Jonge Socialisten. Daar werd Valentijn lid van in zijn eerste maand als Groninger (inmiddels acht maanden geleden) om al die rare, linkse ideeën in zijn hoofd een plek te geven. Een betere beslissing heeft hij nog nooit genomen, vind hij zelf. Wat is leven soms toch mooi.

Er gebeurt een hoop in Groningen, en wat Valentijn betreft mag de JS daar best een grote mond over hebben. Of nu gaat om een wanbeleid van de gemeente of rare beslissingen van de RUG, Hanze of andere instellingen die veel (jonge) Groningers treffen.

 

Adres

Ons Pand
Haddingestraat 10
9711 KD Groningen

 

 

Jonge Socialisten in de PvdA